Tko kaže da priprema slasne pizze mora biti naporno?
Puretina je izuzetno vrijedna i lako probavljiva namirnica, s malo masti, a puno visokokvalitetnih proteina što je čini idealnom namirnicom za večeru.
Potrebni sastojci:
1 kašika maslinova ulja
1 glavica luka, nasjeckana
2 režnja češnjaka, nasjeckana
½ konzerve nasjeckane rajčice
malo soli
malo usitnjene ljute papričice
kašika nasjeckanog svježeg peršina i bosiljka
1 tijesto za pizzu, kupovno
250g narezanog bijelog purećeg mesa
50g mozzarele
Priprema:
1.Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
2.U tavi zagrijete ulje, na njemu 4 minute popržite bijeli luk. Dodate češnjak, rajčicu, sol i papar te ostavite da se kuha na slaboj vatri 15 minuta. Pred kraj dodajte začinsko bilje. Pustite da se ohladi.
3.Tijesto obradite na pobrašnjenoj podlozi do veličine vaše posude za pečenje.
4.Ohlađenu rajčicu sa svim dodatcima stavite na tijesto, dodajte puretinu i sir te pecite oko 10 minuta.
Prijatno!