Isprobajte jedan od tri recepta za riblji namaz u kojem se uživa uz komadić omiljenog hljeba ili krekera. Sve već miriše na pun stol dobrih zalogaja. Probajte im odoljeti!

Idealno je vrijeme za pripremu ribljih namaza, ako ne volite losos, tu je recept za namaz od tune, a ako ne volite tunu, namaz možete pripremiti od, svima omiljene, orade!

NAMAZ OD LOSOSA
SASTOJCI:

 1. 400 grama svježeg lososa
 2. 50 kiselog vrhnja
 3. 80 do 100 grama majoneze
 4. Sok pola limuna
 5. Prstohvat soli

PRPREMA:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite losos 12 minuta. Termički ga možete obraditi i na pari.

Kožu odstranite, a meso lososa stavite u električnu sjeckalicu. Lososu dodajte kiselo vrhnje, sok pola limuna, prstohvat soli i 80-100 grama majoneze. Uključite električnu sjeckalicu na oko 30 sekundi. Namaz od lososa poslužite uz hljeb po izboru ili krekere.

NAMAZ OD TUNE
SASTOJCI:

 1. 220 grama ocijeđene tune iz konzerve (2 konzerve tune)
 2. 50 grama krem sira
 3. 100 grama majoneze
 4. 1 čajna žlica senfa
 5. 1 čajna žlica maslinova ulja
 6. Zvijezda kiseli krastavac po želji

PRIPREMA:

Tunu ocijedite i zatim je u dubljoj posudi vilicom pomiješajte s krem sirom, senfom, maslinovim uljem i Zvijezda majonezom. Po ukusu možete u namaz od tune dodati i jedan manji naribani kiseli krastavac. Vilicom dobro pomiješajte sve sastojke, a ako želite da namaz bude još kremastiji, usitnite ga štapnim mikserom. Namaz od tune poslužite uz hljeb po izboru ili krekere.

NAMAZ OD ORADE
SASTOJCI:

 1. 100 grama orade – pečene ili dimljene
 2. 60 grama majoneze
 3. 30 grama krem sira
 4. 15 grama parmezana
 5. Bijeli papar po ukusu

PRIPREMA:

Uklonite kožu s orade i provjerite da u mesu nema kosti. U dublju posudu pomiješajte meso orade, malo krem sira i naribanog parmezana, bijelog papra po ukusu i 60 grama majoneze. Vilicom pomiješajte i sjedinite sve sastojke u rustikalni namaz od ribe.

Namaz od orade poslužite uz kruh po izboru ili krekere.