Upalni procesi su usko povezani s raznim hroničnim i autoimunim oboljenjima, poput artritisa i multiple skleroze. Ipak, ono što unosite u organizam je jaka zaštita od oboljenja pa je potrebno dobro paziti na odabir namirnica.

“Tonici i juhe s prirodnim, protuupalnim sastojcima djeluju odlično na zaštitu imunološkog sustava i mogu pomoći tijelu da se brže oporavi.“, savjetuje Michelle Simon, licencirani doktor naturopatije s instituta Prirodna medicina u Engleskoj.

Fantastičan brzi desert s tajnim sastojkom kojeg ne očekujete, ali oduševljava…
Napitak od đumbira i peršuna

Dokazano je kako je peršun aktivni sastojak koji utječe na smanjenje upala kod artritisa,, a đumbir se smatra jako dobrim protuupalnim sredstvom koje potiče probavu i smiruje mučninu.

 

Kako pripremiti tonik?

U blender stavite:

  • 1 šaku peršuna
  • 2 šalice špinata
  • 1 zelenu jabuku
  • 1 limun
  • 1 manji krastavac
  • 2 stabljike celera
  • 1 komad đumbira širine oko 1 cm

Spremite u hladnjak i konzumirajte jednom dnevno manju  šalicu otprilike 8-12 sedmica.