Nevjerojatnih 10 stvari koje možete napraviti s tekućinom od kiselih krastavaca

402

Koliko znamo, kada se pojedu kiseli krastavci, tekućina se baca. Ne!

Što napraviti s tekućinom koja je ostala u staklenici? Ako ste ga planirali popiti, vjerujemo da i nije najukusnija tekućina na svijetu. Ipak, možda niste očekivali, ali ako tekućinu bacite, bacili ste nešto što možete koristiti u razne svrhe. Koje točno otkrivamo u nastavku teksta.

1. OPEKLINE
Ovo se odnosi na one od sunca, pa iako nije ljeto, nije niti rano podsjetiti kako je potrebno prije izlaganja suncu obavezno na kožu nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom. Ako se slučajno dogodi da zaboravite i primijetite da vam je koža crvena, uzmite malu vaticu, natopite ju u tekućinu od kiselih krastavaca i namažite crveno mjesto. Najbolje od svega je to da će vam odmah pomoći!

2. GRČEVI I BOL U MIŠIĆIMA
Puno je trenera koji će savjetovati polaznike da nakon treninga popiju malo tekućine od kiselih krastavaca. Ako popijete samo četvrtinu čaše, mišići vas neće upola boljeti drugi dan nakon treninga, od onoga kako bi inače mogli. Biste li isprobali ovaj savjet?

3. MAMURLUK
Popili ste malo previše alkohola? Vaše je tijelo u tom slučaju dehidrirano i neće mu biti tako lako funkcionirati onako kako ste navikli. Ako vam se baš danas dogodilo da pretjerate s alkoholom onda pokušajte prevenirati mamurluk tako da popijete prije spavanja malo vode od kiselih krastavca i mogli biste primijetiti kako je mamurluk puno manje neugodan nego inače. Razlog je to što se u toj vodi nalazi natrij i kalij, a ta dva minerala su dobri suplementi ako ste dehidrirali.

4. ŽGARAVICA
Pomiješajte malo tekućine od krastavaca, ocat i med jer su u pitanju sastojci dobri za smirivanje gastroenteroloških simptoma poput gastritisa. Samo jedan gutljaj ove tekućine prije obroka će spriječiti pojavu žgaravice. Možda zvuči kontradiktorno piti nešto što je jednako kiselo, ali ono koji su isprobali kažu da uistinu djeluje.

5. GUBITAK KILOGRAMA
Mnoga su istraživanja napravljena kako bi povezala ocat i gubitak viška kilograma. Ispada da ako popijete malo octa, od koga se i priprema tekućina za krastavce, svakog dana, gubit ćete kilograme malo brže. Za neke će ovo biti dovoljan razlog da ne bacaju ovu vjernu tekućinu.

6. PREHLADE I BOLNO GRLO
Kada doživite prve simptome bolnog grla ili prehlade, trebali biste imati pri ruci spomenutu tekućinu od krastavaca i uzeti jednu kašiku. Zašto? Ako niste znali kiseline u ovom soku su jednako efektivne poput sirupa protiv kašlja, a sigurno puno prirodniji proizvod.

7. RAZINA ŠEĆERA U KRVI
Prema onome što stoji u rezultatima istraživanja objavljenim u magazinu Journal of diabetes, ispijanje malih količina ovog soka prije svakog obroka može pomoći pri održavanju razine šećera u krvi u normalnim granicama. Ovo je posebno važno za one koji imaju dijabetes tip2.

8. KUHANJE
Tekućinu kiselih krastavaca možete koristiti umjesto octa za preljev za salate. Možete dodati i jogurtu ako želite kremastiji preljev za salate, jaja, ribu ili krumpir. Neki ovu tekućinu koriste kako bi marinirali meso. Ako ju dodate kuhanoj ribi, ona će također biti ukusnija.

9. ČIŠĆENJE
Uzmite spužvicu i očistite sve predmete od bakra koje imate s malo soka od kiselih krastavaca. Za to možete koristiti i krpe koje ćete samo namočiti u tekućinu i prebrisati bakrene površine.

10. GNOJIVO
Ovo može također zvučati čudno ali ova je tekućina odlična i u ulozi gnojiva, a zbog nje korov neće u vašem vrtu tako brzo rasti.