Tjelesna neaktivnost uslijed širenja sjedilačkog načina života, manjka slobodnog vremena i loša educiranost svakim danom predstavlja sve veću opasnost za zdravlje ljudi, a najviše je povezana s poslom i radnim navikama. Stres, dugi radni sati i cjelodnevno sjedenje ispred računala nepogodno utječe na zdravlje, ali sve se to može eliminirati kroz fizičku aktivnost koja dokazano čisti tijelo od nagomilanog stresa.

I dok je utjecaj vježbanja na fizičko zdravlje čvrsto dokazan, danas se sve češće govori i o psihološkoj koristi koja proizlazi iz sudjelovanja u tjelesnim aktivnostima. Brojnim istraživanjima dokazano je da fizičko vježbanje ima izuzetno snažan utjecaj na poboljšanje mentalnih sposobnosti, prevenciju pojave stresa, povećanje samopoštovanja i ublažavanje simptoma tjeskobe i depresije.


Foto: UnsplashIako svi oblici tjelovježbe povoljno utječu na mozak, istraživanja su pokazala da aerobno vježbanje kao što je trčanje, u većoj mjeri djeluje na moždanu aktivnost. Ono utječe na mozak tako da pospješuje kognitivne funkcije, što omogućuje lakše suočavanje sa svakodnevnim izazovima čime se mozak manje umara, a tijelo se osjeća osnaženo.

Pritom treba spomenuti da korist možemo imati i od redovite, svakodnevne tjelesne aktivnosti, kao i od samo jedne prilike u kojoj smo vježbali. To pridonosi i povećanju radnog elana što dovodi do boljih rezultata na poslovnom planu.
Thinkstock | Autor: Thinkstock


S vremena na vrijeme iskočite iz odijela i cipela te obujte lagane tenisice i zaputite se u obližnji park. Odvojite vrijeme za sebe te uživajte u prirodi i svježem zraku dok jačate tijelo i um. Kada na vlastitoj koži osjetite sve prednosti ovakvog načina tjelovježbe, osvijestite i svoje kolege na poslu.

Štoviše, spojite ugodno s korisnim, poslovno sa sportskim te se prijavite na MAGENTA 1 B2B RUN, najveće poslovno sportsko događanje u Hrvatskoj koje na jednom mjestu okuplja djelatnike iz različitih kompanija, a sudjelovati možete u čak četiri grada – Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Motivirajte i budite motivirani za aktivan način života