Pržena riža s jajima – zavolit ćete ovaj recept za jedno od najukusnijih jela

855


Možete koristiti već skuhanu rižu koja vam je ostala od prethodnog dana kako biste pripremili ovo ukusno jelo. Uz malo začina, ovo će jelo biti savršenog okusa.

Kada bi ju usporedili s drugim žitaricama, riža ima najveću energetsku vrijednost (100 grama riže sadrži 360 kcal), međutim, lako se probavlja i izrazito je hranjiva, stoga se preporučuje kao dijetna namirnica.

Pržena riža je odličan način za korištenje ostataka, a ako ih nemate slobodno skuhajte rižu tik prije prženja. U ovaj obrok idu i jaja tako da možete biti sigurni da nećete ostati gladni. Možete ovaj obrok jesti kao samostalno jelo ili ga poslužiti uz meso.

ŠTO JE POTREBNO:
350 g kuhane riže
30 ml ulja
Mala glavica luka, nasjeckanog
Manja mrkva, naribana
1 mladi luk nasjeckan na trakice
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
1 žličica soja umaka
Sol i papar
Jedno veliko jaje
1 žličica sezamovog ulja
115 g smrznutog graška
Priprema:

Rižu rukama razmrvite. Zagrijte tavu (wok) i u nju dodajte 7 ml ulja dodajte pola riže i miješajte dok ne postane svjetlo smeđa, otprilike 3 minute.

Prebacite u drugu posudu i cijeli gore navedeni postupak ponovite s drugom polovicom riže.

Svu rižu sad stavite u wok i pritisnite je prema vanjskim rubovima tako da ostavite prazan prostor u sredini. Dodajte luk, mrkvu, mladi luk, češnjak i pržite dok se sve ne opusti, otprilike minutu.

Dodajte soya umak i sezamovo ulje te lijepo pomiješajte. Dodajte sol i papar.

Opet ostavite u sredini malo prostora i dodajte ostatak ulja i jaje te sve pomiješajte.

Dodajte grašak i pržite dok se ne opusti.

Poslužite odmah toplo

Priprema:

Rižu rukama razmrvite. Zagrijte tavu (wok) i u nju dodajte 7 ml ulja dodajte pola riže i miješajte dok ne postane svjetlo smeđa, otprilike 3 minute.

Prebacite u drugu posudu i cijeli gore navedeni postupak ponovite s drugom polovicom riže.

Svu rižu sad stavite u wok i pritisnite je prema vanjskim rubovima tako da ostavite prazan prostor u sredini. Dodajte luk, mrkvu, mladi luk, češnjak i pržite dok se sve ne opusti, otprilike minutu.

Dodajte soya umak i sezamovo ulje te lijepo pomiješajte. Dodajte sol i papar.

Opet ostavite u sredini malo prostora i dodajte ostatak ulja i jaje te sve pomiješajte.

Dodajte grašak i pržite dok se ne opusti.

Poslužite odmah toplo