Jesenska poslastica za sve generacije: Karamelizirane jabuke od samo dva sastojka

586


Naučite kako pripremiti karamelizirane jabuke od samo nekoliko sastojaka.

Desert idealan za obiteljska druženja i kao jesenska poslastica nakon bogatog ručka!

Ako se pitate kako zadržati karamel na jabuci, obavezno dobro operite i osušite jabuke. Dobra ideja je i staviti jabuke na neko vrijeme u hladnjak jer će se na hladnim jabukama karamel bolje zadržati.

SASTOJCI:
8 manjih jabuka
8 drvenih štapića (ukrasnih ili od sladoleda)
400 grama mekanih karamel bombona
2 žlice vode
PRIPREMA:
Jabuke stavite na drvene štapiće.

U zdjeli pomiješajte bombone i vodu. Kuhajte miješajući na srednje jakoj vatri dok se bomboni ne otope i dok ne dobijete glatku smjesu.

Lagano nagnite zdjelu i svaku jabuku uronite do pola u karamelu (rotirajte kako bi se karamela primila na cijelu polovicu jabuke).

Nakon umakanja svaku jabuku možete, po želji, ukrasiti i nasjeckanim bombonima, orašastim plodovima ili komadićima čokolade. Karamelizirane jabuke stavljajte na prethodno pripremljen papir za pečenje.

Ohladite ih 15 minuta u hladnjaku i spremne su za posluživanje!